Elikkäs reilu viikko sitten iso liuta ahkeraa johtajistoa päätti valloittaa jälleen Aakenustunturin. Kaiken kaikkiaan reissu oli kymmenes ja Aakenuksella se on pidetty jo aika monta vuotta.

Reissun rakenne nyt kuitenki lyhyesti:

Osa porukasta paikalle jo keskiviikkona, loput perjantaina linja-autolla. Alle 5km tarpomista luolapaikoille ahkiot perässä (tai vaikeammin rinkat selässä). Luolan kaivamista luolakunnittain (2-5 henkilöä) iltaan asti. Ideana tehdä tasanne rinteeseen josta kaivaa tunnelia ylöspäin. Luolan lattian pitää oll korkeammalla kuin luolan sisäänkäynnin yläosan. Tällöin ilmanvaihdon ja muun pitäisi toimia. Kattoon happireikä ja nukkumaan.

"Välipäivänä/-päivinä" ohjelmassa rentoa yhdessä oloa/Aakenuksen huiputtamista (565m)/jollain kammilla tai laavulla käymistä.

Lähtöpäivänä pakkaamme tavaramme, rösäytämme luolat ja suuntaamme takaisin parkkipaikalle, josta Kittilän Nesteelle sivistyksen pariin.

Tänä vuonna ilmat suosivat meitä. :) Aurinko paistoi lähes koko reissun ja upeaa oli. Mie muodostin luolakuntani kolmen Napapiirin Pojan kanssa. Loistavaa oli ja ens vuonna uusiksi!

1513057.jpg

Luolapaikkamme (c) iipee

1513059.jpg

Huiputtamassa (c) Anna